Day 1 (w/out HL)

Standard

Breakfast:

  1. nasi putih
  2. ayam goreng
  3. ikan masak lomak
  4. teh ‘O’

Lunch:

  1. pizza 3 slices
  2. pisang sebijik

Dinner:

  1. ??
  2. ??
  3. ??
  4. ??

Total H2O: 2 liter

Excersice:

Advertisements

happy anniversary dear

Standard

**post ini ditujukan kpd mr hubby**

dear mr hubby,

i x tau la u baca ke x blog i nih.. tp i nak tulis jgk.. ni dh masuk thn ke-3 kita bersampan together-gether ke pulau impian kita (ader ke pulau impian??).. so sepanjang 3 thn ni jugak la ader masenya sampan kita langgar tunggul kayu, langgar batu karang, ala2 nk capsize pun ader, bocor sana sini, & macam2 lagi la.. tapi kita tetap la mendayung sama2 (ataupun u dayung, i relaks jap.. or i dayung, u relaks jap.. or dua2 berenti paddle sbb tgn kebas.. whatever)..

dlm 3 thn ni jgk la kita menerima 2 anak sampan yg baru (klu kapal kena guna istilah anak kapal kan.. ni sbb kita guna sampan je, so anak kapal la) yg x de background langsung psl sampan-menyampan.. jadinya dh 3 thn jugak la kita menggunakan segala pengalaman & ilmu yg diturunkan kpd kita utk mendidik, membimbing, mengajar & seangkatan dgnnya kpd anak2 sampan kita.. pd masa yg sama, anak2 smpn kita tu byk sgt la karenahnya smpai kadang2 kita naik geram hingga tergigit, tercubit, terbabab ala2 manja, terkutil & sewaktu dgnnya…

oleh kerana i dr sekolah sampan A & u dari sekolah sampan B, maka ada ketikanya wave length (gelombang) kita x sama atau nk sama tp masih x sama.. dr situ berlakunya konflik yg kadang2 kecik sgt mendenya spt cara2 paddle etc.. tp kita masih tetap paddle sampan kita & sampan kita still lagi bergerak…

ada jugak masanya sampan kita bocor.. kita cepat2 tampal takut nnt tenggelam.. ader kala ombak besar plak datang.. kita cepat2 betulkan arah sampan supaya betul2 setentang dgn ombak.. klu posisi sampan selari dgn ombak, dh lama dah sampan kita terbalik x timbul2.. pastu ribut plak datang sekali dgn ujan… terumbang ambing jugak la sampan kita nih.. cian anak2 sampan kita basah.. klu sampan kita terbalik pun, kita cepat2 betulkan semula.. & start it all over again..

mcm tu la mr hubby idup kita nih.. dulu i kata lebih baik kita naik star cruise klu nk gi pulau impian.. u kata x thrill, naik sampan lg best… rasakan..

so inilah ghope sampannya…

kapal

moh le naik sekali kawan2… byk lg tempat kosong nih…

p/s: dear hubby, happy anniversary..

DSCF6267DSCF6284DSCF6294DSCF6314DSCF6361

the biggest loser for bloggers

Standard

hi all.. wah, surf punyer surf kat kak aziera punya blog, terjumpa la link nih.. wah, ader jugak ek TBL utk blogger.. ape lagi kawan2, jom la join ramai2.. syarat pertandingan boleh rujuk ke blog berkenaan.. hadiah pun lumayan babe… x rugi woo..

hafezahzainudin nk join this competition… wah, kena prepare details ni.. & kena amik gambar too..

 

the war is begin

Standard

yup!! the war is begin.. it’s a war against fat.. so girls, this is my menu for today..

bfast: n/a

lunch: n/a

dinner: dunno yet

i’m fasting today.. i still haven’t make any HL order yet but i’ll do it asap.. here’s my short plan to reduce 4kg (at least) in amonth..

1. fasting on monday & thursday.. WAJIB!! (extra on weekend)

2. 2 shakes/day if not fasting

3. try to avoid rice & mee kuning, lauk pauk berasas santan, fast food..

4. workout?.. NOPE!! 

5. mem’bz’kan diri with houseworks & layan anak2.. eh!! plus mr hubby too..

6. i nak try exercise dgn CD la.. tp i tengok byk sgt jenisnya.. ada aerobik, ada cam ala2 dance spt belly dance, goyang gerudi inul etc, ada cam jenis self defence like taekwando, karate… pendek kata macam2 la jenis CD yg dijual.. yg mana ek yg sesuai.. korang klu exercise dgn CD, korang suke yg mane satu? yg x jemu la utk dibuat tiap2 hari..

btw, my current weight is 72.6kg.. so i’m targetting to lose 4kg every month.. i should be loss 12kgs within 3 months & the weight is 60.6kgs.. can’t wait to acheive that number.. wish hafezahzainudin luck..